איך משפיעה הקורונה על צריכת הוויאגרה, או יותר נכון האם היא משפיעה בכלל? כדי לבחון את השפעת הקורונה על צריכת הוויאגרה נתחיל בסקירה קצרה של הדברים המשפיעים לרעה בזקפתו ו"גבריותו" של הגבר: ישנם תרופות שונות המשפיעות לרעה על הצלחת הזקפה, בעיקר תרופות המשפיעות על לחץ דם לא מאוזן, או בעיות לב אחרות, כמו כן צריכת אלכוהול, סמים וסיגריות גם הם משפיעים על ה"זקיפות" של הזקפה. מזון לא בריא וג'אנק פוד, ומצבים נפשיים ירודים, מתח וחרדה, שתייה רבה של קפה. כל אלו ועוד, גורמים להפרעות זקפה ולאין אונות.
הפרעות זקפה בתקופת הקורונה
בתקופת השיא של הקורונה, רוב רובם של האזרחים, ישבו בבתיהם בבידוד, בהסגר, בחל"ת או בכל שם אחר. קודם כול, מצב זה, הוא גורם ראשוני במעלה לנפילה למצבי מתח וחרדה. שתיית קפה מרובה מלווה בסיגריה הם מוצרים "חיוניים" לאנשים רבים במצבי שעמום וחוסר מעש. המתח הנפשי גורם למעגל בלתי נשלט של צריכת תרופות ללחץ דם לא מאוזן – לאלה הסובלים מכך. כמו כן תרופות שונות להורדת חום וכו' וכו' בקיצור, כל הסיבות לבעיות זקפה.
נאמר במעט ציניות, כי לכן מתאמצים החוקרים כל כך, ומושקעים כספים רבים, להמצאת חיסון למגפת הקורונה. מאמץ חובק עולם נעשה כדי לפתור את הבעיה המוזרה שתקפה לפתע את העולם. לתפקוד מיני תקין יש השפעה רבה על האווירה החיובית בין בני הזוג, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר כבר במשפחה עם ילדים, שהשהות במיטה יכולה להיות שעת האיכות היחידה כמעט בין בני הזוג, אך זה עלול להיות ה"שעה הזיפטית" ביותר בחיי בני הזוג. בעיות בזקפה ובכלל בתפקוד המיני של הגבר או באישה, יש להם הכרעה משפעת על התנהלות הבית, על האהבה בין בני הזוג, ועל רמת האמון בין בני הזוג.
אלו עוד בעיות יכולות להיות בתפקוד המיני?
בעיות העלולות לצוץ בגבר או באישה: חשק מיני ירוד (ליבידו), קושי להגיע לאורגזמה או כלל לא. בעיות של הגבר: זקפה חלשה או כלל לא (אין אונות), זקפה ממושכת, זקפה כואבת (סיכון הקיים בנטילת מנת יתר של תרופה לאימפוטנציה), שפיכה מוקדמת, בעיות בתנועתיות של הזרע. הבעיה שכיחה ביותר בקרב גברים מעל גיל 60, והולכת ועולה עם עליית הגיל. (די! הרגנו כבר את קבוצת הגיל הזאת עם כל האיומים סביב הקורונה…).
מה הבעיה?
ובדומה לקורונה, גם בעיית זקפה היא בעיה כלל עולמית, עם יותר נטייה כלפי המדינות המתועשות והמנהלות אורח חיים ותרבות מערבית. וגם מהווה סיכון גבוה לבעלי מחלות רקע.
ישנם גורמים נוספים המשפיעים לרעה בעניין הזקפה: מחלות כמו סוכרת, זרימת דם לא תקינה, בעיה במערכת העצבים, ניתוחים באגן, חבלות ופציעות באזור האגן והחלציים, חוסר בהורמונים מסוימים, סרטן ומחלות כרוניות שונות.
מה התרופה?
התרופה לבעיות זקפה ניתנת היום בכמוסות, הידועה והוותיקה שבהם היא ויאגרה של חברת פייזר. ישנם תרופות נוספות, כמו הסיאליס והלויטרה. כמו כן לפי הרפואה הסינית, אכילת שומשום וגרעיני לוטוס, מסייעים בהשגת זקפה.
המסקנה היא כי השפעת הקורונה על צריכת ויאגרה היא ברמה גבוהה מאוד. שכן, מרבית הסובלים מהבעיה יפנו קודם לטיפול קונבנציונאלי, בשל העלויות הזולות יותר. הצריכה של הויאגרה, ככל הנראה תהייה בעלייה בתקופה הקרובה.
אמנם, כאשר מדובר בבעיית זקפה שאינה נמשך על פני תקופה ממושכת, רוב הגברים לא ילכו בכלל לטיפול. ולכן העלייה בצריכה לא תשקף את הערך האמתי במספרים, של האנשים הסובלים מהבעיה, אך לפחות תוכל לתת אמת מידה חלקית.